Workshops Dans op HELDER

Deze week 2 heel leuke Workshops Dans gedraaid, op n school voor kinderen die binnen  het Autistisch spectrum vallen.

Het was een geweldige ervaring. We hadden de boel niet echt mee: Erg grote zaal , in een Fitness centrum, met erg harde muziek, en een andere groep die ook hun ding wilden doen.

Zwaar voor kinderen die moeite hebben met te veel prikkels.

Maar wat een creativiteit zit er in deze jongeren.

Oefeningen, die ik gebruik met andere groepen die altijd even “door” moeten,  werden nu onmiddelijk opgepikt. Er zat geen rem op en dat maakt het werken met deze kinderen zo uitdagend. Ze zagen alle kanten van de zaal, en ik zag alle kanten van hen…….

1 jongen vroeg aan mij waarom ik boos deed en gelijk daarna weer lief. Ik vroeg hem wat hij precies bedoelde, omdat ik niet boos was. Hij vertelde mij dat ik geirriteerd keek als ik hen terug riep en daarna weer heel leuk deed. Nu had ik kunnen uit leggen dat ik hard moest praten om hun aandacht te krijgen ivm de muziek, maar ik wilde weten wat hij zelf dacht. Dat wist hij niet maar , bij navraag, bleek de leerkracht altijd tot 3 te tellen.

Het proberen waard. De volgende keer riep ik alleen 123. En onmiddelijk kwam er een grote glimlach en een duim omhoog. Zo mooi, dat ik weer iets nieuws leer, een hoofd , waar dus veel beter naar gekeken wordt, dan “normaal” en wat iets kleins verschil kan maken.En wat een dapper kind.

Nadat de muziek boven uit ging , was het voor mij minder roepen en voor de volgende groep makkelijker werken.

Ook deze groep had kinderen met “gave s”.

1 Jongen bleek ineens te kunnen breakdancen.En een paar anderen konden, op erg moeilijke muziek , zo de ritme tempo s  er uit halen. 

En man, wat een energie had ik daarna. Het was genieten.

I love it when a plan comes together……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.