All that s good

Beloofde info over alle soorten “training” die in onze lessen voorbij komen en waarom.

Vooral WAAROM!!!

Isotonisch: Beweging in de oefening. Gebruik van eigen lijf, zonder veel materialen. Maakt, in  het dagelijks leven, beweging makkelijker .Geeft botopbouw en uithoudingsvermogen. Versterkt de spieren.

Warming up: Om jou, En jouw spieren ,wakker te maken en op te warmen. Mooi meegenomen:Je bent er klaar voor.

Cardio: Voor ,vrijwel iedereen, een must. Voor de conditieopbouw. Goed voor hart en longen, uithoudingsvermogen.Geeft botopbouw. Voor de rest van de spieren redelijke impact.Mooi meegenomen: makkelijker dat sprintje trekken.

Fitness/Gym etc oefeningen: Voor alle spieren in het lijf. Hoe vaker de herhaling , hoe dieper je in de spier gaat. Met gewichten geeft dit Krachttraining en meer uithoudingsvermogen en sterkte aan de spieren.De spieren worden “groter” en hebben meer zuurstof nodig. Hier wordt ook de conditie , in wat mindere mate, mee opgebouwd.Door het “isoleren’, of te wel het richten op de te gebruiken spiergroep, worden deze spiergroepen nog beter aangepakt.Mooi meegenomen: Sterkte van de spieren geeft een sterker lijf. En een lijf dat beter gepropitioneerd is. Dus…..

Pilates:Rustig tempo.Geeft sterke spieren en uithoudingsvermogen van de spieren.Mooi meegenomen: Vrijwel iedereen kan deze oefeningen aan. 

Combinatie: Een kleine combi van bewegingen ,geeft uitdaging aan de hersenen. Zodat de boel daar niet in dut.Mooi meegenomen: Wie wil er nu geen dansje doen…. Even een danser, zonder publiek.

Isometrisch: Flexibliteit. Balans. Versterking.Houding.

Yoga: Rustig. Geeft versterking en flexibiliteit. Zorgt voor balans in het lijf .Geconcentreerd werken aan lichaam en geest.  Mooi meegenomen: Houding wordt beter en door rechter te staan krijgt het zelfvertrouwen  een boost. Trouwens,niet alle yoga is isometrisch. Beweging er in en het wordt..?? Juist isotonisch.

Stretch en Cool Down: Alle spieren op lengte brengen.Voorkomt blessures. Uitrusten. Helemaal terug naar de basis en even de tijd nemen om alleen er voor je zelf te zijn.Mooi meegenomen: Geen uitleg nodig  🙂 

Zo, dat was het dan weer. Hoop dat het duidelijk is. En dat er zo veel meer manieren zijn om jouw lijf en leden op peil te houden, dan alleen je in het zweet werken. Maar dat is mijn mening. 

Greetings Kitty JollyJumpers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.