Creatieve workshop toneel met veel “drama”

Workshop Drama/Beweging

Vriendendag, teambuilding, uitje met collega’s, het is gewoon heel leuk om met ‘drama’ bezig te zijn.  Tijdens de les(sen) krijg je allerlei oefeningen waarin je je creativiteit kwijt kunt en waarin je leert creatief met toneel bezig te zijn.  De oefeningen hebben allemaal betrekking op Drama (toneel), beweging en eventueel dans en/of zang. Het programma spreken we van tevoren met elkaar af.

Het doel van de workshop is om samen bezig te zijn met toneel/muziek/dans en vooral veel gezelligheid met elkaar te hebben. De oefeningen hebben een heel uiteenlopend karakter en worden alleen of samen met de groep gedaan. De workshop is opgebouwd volgens een vast patroon, met oefeningen die voor iedereen te doen zijn.
Alleen in de meest uitgebreidde workshop van 4 uur is het onderdeel zang opgenomen.

(Bijna) alles mag, maar niets hoeft.

 

Workshop Bewegen : Een onderdeel van de workshop Drama. (optioneel)

De beleving van de muziek staat hier centraal. Wat kun je doen op muziek, hoe beleef je verschillende muziekstijlen. De oefeningen zijn geschikt voor iedereen en je hoeft niet ritmisch, lenig of een danstalent te zijn. Drama en beweging komen samen in deze workshop, eventueel op een zelfgekozen thema!

De oefeningen laten je veel aspecten van bewegen, muziek en emoties etc. zien en beleven. In groepsverband of, als je durft, solo. Maak een dansje of werk volgens een eigen gekozen thema. Bijvoorbeeld filmmuziek, daarin is muziek enorm belangrijk. Verzin een scene op muziek en merk wat het voor je doet. Maar je kunt de workshop ook zonder vooropgezet doel volgen om te ontdekken wat je allemaal op muziek kunt doen.

Naast muziek wordt ook jezelf presenteren belicht. Het hoeft allemaal niet mooi en moeilijk, iedereen kan bewegen en muziek is universeel .